SOALAN LAZIM

NBE ini produk yang mesra solat, tetap perlu dicuci sebelum ambik wuduk. NBE boleh ditanggalkan dengan mudah, hanya menggunakan tisu basah.
Tak perlu pakai ‘Sunblock’. NBE dilengkapi dengan SPF45. Sesuai untuk melindungi kulit wajah kita. Tak perlu beli ‘sunblock’ lain, lebih jimat dengan guna NBE sahaja.
Boleh. Penggunaan produk penjagaan kulit muka lain tidak memberi kesan terhadap penggunaan NBE.
Tiada larangan untuk menggunakan bedak, walaubagaimanapun NBE sudah mampu membuatkan wajah nampak lebih glowing dan berseri.
Semestinya boleh. Memang digalakkan menggunakan serum/essence. Serum/essence sememangnya bagus untuk penjagaan kulit wajah. Jika tiada serum/essence, NBE tetap memberi kesan yang baik pada wajah kerana NBE juga berfungsi untuk menjaga kulit wajah kita.
Ya, NBE ini sesuai digunakanoleh semua peringkat umur, lelaki dan perempuan serta boleh digunakan pada wajah dan badan. Kandungan NBE selamat digunakan, mampu membantu masalah kulit wajah dan tidak merosakkan kulit kita.
Ya, NBE ini sangat sesuai untuk semua jenis kulit (berminyak, sensitif dan kulit kering).
Sebulan lebih hingga dua bulan. Kandungan satu tiub NBE ialah 15ml. Jika digunakan hanya bila perlu, boleh bertahan sehingga 3 bulan.
Cara pemakaian siang:
  1. Calitkan pada wajah (dibahagian dahi, hidung, pipi dan dagu).
  2. Ratakan krim NBE menggunakan jari.
  3. Urutkan wajah dari bawah keatas mengikut urutan bulat.
Cara pemakaian sebelum tidur:
  1. Cuci muka seperti biasa terlebih dahulu mengunakan sebarang produk pencuci muka.
  2. Keringkan wajah mengunakan tuala yang bersih.
  3. Calitkan NBE pada kulit wajah (tak perlu banyak) dan sapukan nipis pada wajah.
cara penggunaan square